w

Nu taler vi med hinanden og ikke til hinanden

Min mand og jeg var i et livløst forhold, uden gode snakke, sex og ømhed, ja faktisk gad vi ikke engang skændtes mere.

Jeg følte mig på skift ulykkelig, desperat og opgivende og meget modvilligt fik jeg min mand overtalt til at gå med i terapi hos Kirsten.

Det har været begyndelsen på en rejse, hvor vi har lært at udtrykke dét, vi længes efter i stedet for at kritisere eller bare opgive den anden.

Vi mærker de små skridt, der fører os tættere på hinanden.

Min mand er meget positiv overrasket over, hvad parterapi går ud på. Kirstens rolige, respekterende og humoristiske facon er helt sikkert med til, at han smider facaderne og føler han har noget vigtigt at bidrage med som mand og menneske i vores parforhold.

Nogle gange lytter jeg bare til, hvordan Kirsten taler med ham og jeg har opdaget, hvad der sker, når man taler med ham og ikke til ham.

Vi har begge meget at lære, men hvor er det livsbekræftende, at udvikle i stedet for den bevidstløse afvikling vi var i gang med.

– Hanne og Peter 

w

Vi er glade, fjollede og kropslige og har det fantastisk

Kærligheden og kommunikationen kører på et højt niveau og vi er et sted, hvor der er tillid og respekt igen.

Vi er glade, fjollede og kropslige og har det fantastisk. Vi er enige om, at bliver det svært igen, så tøver vi ikke et sekund med, at kontakte Kirsten. Hun er en fantastisk pige og betyder meget for os begge. Knus 

– M og C

w

Når fortiden spænder ben for nutiden og kærligheden i et parforhold

Jeg er opvokset i en familie med meget alkohol. Jeg har selv skabt en familie, hvor alkohol ikke er et problem og det har været så vigtigt for mig.

Så da min kone meldte ud, at hun ikke kunne mærke mig og at vi ikke var en “rigtig” familie og ordet skilsmisse blev nævnt – blev jeg så chokeret og helt slået ud.

En kollega, nævnte Kirsten for mig. Samtalerne med hende blev begyndelsen til at finde ud af, hvem jeg også er, udover jeg er vokset op med en alkoholiseret far og en ulykkelig, ordløs mor.

Hold nu op, der har været så mange gode opdagelser undervejs. Jeg fandt ud af, at mit succeskriterie for et godt familieliv var, at børnene ikke skulle se mig fuld og deres mor ked af det og opgivende.

Jeg havde ikke opdaget, at hun faktisk var ked af det og opgivende. Hun var opvokset i en familie, hvor bølgerne kunne gå meget højt, men alkohol var ikke et problem. Så for hende var det tiltrængt med en mand, der ikke var højtråbende. Det uheldige var så, at jeg heller ikke var kommunikerende. Jeg havde lært at mærke stemningen og forstyrre mindst muligt og pludselig kunne jeg se, at sådan en mand ikke er særlig nysgerrig eller festlig ved aftensmaden.

Efter ca. 5 samtaler, hvor jeg havde fået noget livsmod tilbage, foreslog Kirsten, at vi skulle invitere min kone med til en samtale.

Det blev begyndelse til flere samtaler, hvor min kone og jeg kom til at kende hinanden på en ny og dybere måde.

Min kone fandt en ny ømhed for mig, hun kunne forstå, hvor svært det var, at være dreng i min familie og kunne se, at min nuværende familie faktisk betyder alt for mig.

Jeg havde bare haft så travlt med at løse min opgave med at skabe en “ikke-alkoholfamilie”, at jeg aldrig havde fundet ud af, hvad der også hører til en god familie.

Sammen med Kirsten, har vi fundet ud af, at et liv – ikke kan skabes og leves på fravalg. Vi har fået et helt anderledes liv nu, hvor det ikke handler om at fravælge “alkohol” og “højtråbende”.

Nu snakker vi om, hvad vi gerne vil blive bedre til i vores familie. Vi vælger, at lave meget mere sammen i stedet for, at det hele før var så opdelt.

Det er ingen sag, at hjælpe hinanden med at lave mad eller rydde op efter maden sammen, når vi har noget at snakke om.

Da vi ikke kunne snakke sammen, var det lettere, at sige, at du gør det og jeg gør noget andet.

Ja, det allerbedste er vist i virkeligheden at vi SNAKKER sammen i stedet for at passe på fortiden.

– Sten

w

Jeg får øje på mine muligheder, kvaliteter og styrker sammen med Kirsten

Det kan virke meget grænseoverskridende, at skulle blotte sine inderste tanker og følelser for et helt fremmed menneske. Men da jeg første gang sad overfor Kirsten, føltes det som det mest naturlige, at dele min historie med hende.

Kirsten udstråler så meget varme og empati, og har samtidig en enorm stor faglighed og professionalisme, der gjorde, at jeg bare slappede af og følte mig tryg.

Kirsten ser mine ressourcer, muligheder, kvaliteter og styrker og hun hjælper og støtter mig, så jeg selv får øje på dem.

Kirsten har de sidste mange år været en uundværlig hjælp og sparringspartner for mig. Og jeg er dybt taknemmelig for, at jeg fandt vej til hende. Kirsten har gjort, og gør stadig en kæmpe forskel for mig.

– Sussi (Voksen barn af alkoholiker)

w

Bliv skilt uden jeres børn bliver gidsler

Vi har gået i et afklarende terapiforløb hos Kirsten og kærligheden og respekten var helt væk, da vi begyndte.

Kærligheden kunne ikke kickstartes, men vi genvandt respekten for hinanden og blev meget klogere på os selv.

Det gjorde, at vi faktisk kunne blive skilt på en rolig og ordentlig måde og i dag har vi et godt samarbejde omkring børnene.

Er I der – hvor I tænker skilsmissen er uundgåelig, så søg hjælp hos Kirsten alligevel. Det betød alt for os, at vi kunne gå roligt hver til sit – i stedet for at skulle bruge årevis på sorg, skænderier og med børnene som gidsler – det fortjener hverken I eller jeres børn.

– Nete og Preben

w

Har du haft negative oplevelser med terapi – så opsøg alligevel Kirsten

Kirsten er så sød, varm og dygtig og for mig opstod, der en dyb tillid til hende i det øjeblik jeg satte mig overfor hende.

Jeg har tidligere gået hos såvel psykolog som en terapeut, men aldrig følt mig så mødt og forstået, som jeg har gjort hos Kirsten.

Jeg vil meget gerne anbefale hende, selvom du tidligere har haft negative oplevelser med terapi – skal du ta´ chancen og opsøge Kirsten. Hun kan noget andet og mere end dem jeg har mødt.

– Helle

w

Nyforelsket og parterapi – er en rigtig god ide

Selvom min kæreste og jeg stadig er nyforelskede, har vi valgt at mødes med Kirsten hver anden måned. Vi vil gerne fastholde og udvikle alt det dejlige og samtidig tage os af det, der kan være svært, inden det vokser.

Vi har begge tidligere været gennem svære parforhold og brud og nu vil vi bare noget andet.

Da jeg foreslog min kæreste at bruge parterapi på den måde var han heldigvis helt med på idéen og det kan vi varmt anbefale, vi er nu i det dybeste og bedste forhold vi nogensinde har været i.

– Anne og Mikkel

w

Jeg får boostet min tro på egne evner

Efter en samtale med Kirsten oplever jeg, at det, der ellers synes svært, uoverskueligt og smertefuldt, pludselig fremstår langt nemmere tilgængeligt og overkommeligt.

Jeg oplever at få boostet min tro på egne evner, min tro på mig selv og mit mod til at møde livet på godt og ondt – velvidende, at jeg nok skal klare mig.

Når byrderne bliver for tunge og sindet for mørkt, har Kirsten en ubeskrivelig unik evne til at hjælpe mig til at igen få fodfæste og fatte mod.

Hendes engagement, interesse og oprigtighed gør samtalerne fulde af varme og tryghed mens hendes kompetencer indenfor samtaleterapi er fantastiske.

Jeg kan på det varmeste anbefale Kirsten og gør det til alle jeg har kær – så ved jeg, at de er i de bedste hænder.

– Trine

w

Min ægteskab var slut, men jeg har lært en masse om mig selv og fundet kærligheden

Jeg kom først til samtale med Kirsten efter det hele var væltet.

Jeg kunne slet ikke få fodfæste efter en skilsmisse.

Jeg har lyst til at sige til alle mænd: lad være med, at tro I skal kunne løse alle problemer selv – lad være med at tro, at det er farligt, at tale med en terapeut – og lad være med at tro, at I ikke har rigtig “mande-status” efter et samtaleforløb.

Jeg føler mig tværtimod meget mere hel og meget mere maskulin efter samtalerne med Kirsten.

Jeg har lært, at konflikter ikke er farlige. Det er meget farligere, at lade som ingenting og tro ting går over af sig selv, for det gør de ikke. Derimod bliver afstanden blot større og større.

Mit ægteskab var slut, men jeg har lært en masse om mig selv. Gennem det blev jeg klar til at indgå i et nyt forhold, hvor jeg kan noget helt andet og hvor vi har det rigtig dejligt sammen.

Det vi ikke synes fungerer, gør vi noget ved, i stedet for at ignorere det.

Så min opfordring til alle mænd er: vov at bestille en samtale hos Kirsten – det bliver du aldrig mindre mand af, men du får det garanteret bedre med dig selv og med kærligheden og med livet.

– Christian

w

Det er en kæmpe lettelse, at vide, hvor min adfærd stammer fra

Jeg opsøgte Kirsten første gang, da min ekskæreste og jeg var gået fra hinanden. Vi følte, der stadig var noget at kæmpe for, men selvom det desværre ikke lykkedes for os at finde sammen igen, valgte jeg efterfølgende at forsætte hos Kirsten på egen hånd.

Jeg ville gerne ha større indsigt i hvorfor jeg gør og reagerer, som jeg nu gør.

Ved Kirsten møder man nemlig en utrolig dygtig terapeut.

Udover det professionelle er hun også en meget varm og åben person, som gerne deler ud af hendes egen erfaringer og oplevelser, når hun føler det giver mening.

Vigtigst af alt føler man sig altid velkommen og der er tid til en.

Under terapierne er det ikke kun snakken, der skaber et billede. Hun skaber også et visuelt billede på en tavle, hun nogle gange skriver på. Pludselig opstår der et form for landkort, så man med egne øjne kan se hvordan alting er forbundet. 

Det har for mig personligt været en kæmpe øjenåbner og en lettelse at vide, hvor min adfærd stammer fra.

Gennem min terapi ved Kirsten har jeg fået mere mod til at fortsætte min rejse, for jeg kan mærke det hjælper. Selvom jeg har en lang rejse for mig endnu, så har Kirsten tændt et lys ved de drømme, der er blevet gemt meget langt og godt af vejen -´og nu er der et håb.

Derfor synes jeg også, at andre mænd skulle tage skridtet og gå i terapi, når det gør ondt eller der er problemer, som man ikke kan se sig ud af og især skal man huske at gøre det mens tid er.

Om det så er på grund af problemer med parforholdet eller du bare ønsker at blive klogere på dig selv, så bare kast dig ud i det. For det er på ingen måde farligt, tværtimod.

Så til alle, der overvejer at gå i terapi kan jeg, ud fra mine personlige erfaringer, dybt anbefale Kirsten. For en ting er helt sikkert, du vil være i de bedste hænder og Kirsten ønsker kun det bedste for dig.

– Martin

Ring til mig

Mandag - Fredag

Bliv ringet op, når det passer dig

Ønsker du, at jeg ringer dig op, kan du udfylde min kontaktformular og angive det tidsrum der passer dig bedst.

Besøg mig

Jeg glæder mig til at møde dig og jer:

På Nørregade 33, Esbjerg